Guide til Peblish

Formålet med denne guide er at give dig som læser et overblik over, hvad Peblish er og hvordan du kan bruge denne hjemmeside.

Benyt vores hurtig-guide til at få et hurtigt overblik over de vigtigste elementer. Du finder en mere detaljeret, udvidet guide under hurtig-guiden.


Du opretter dig som bruger via hjemmesidens øverste højre hjørne.


Hurtig-guide

Hvad er Peblish?

Peblish er kort fortalt et medie, hvor du bestemmer hvilke artikler, der skal i din avis. Der er intet abonnement, og du betaler kun for de artikler, du selv ønsker at læse.

Hvordan fungerer Peblish?

1. Du har en idé til en artikel

Det kan for eksempel være, at du undrer dig over, hvad EU politikerne egentlig går og laver, og hvilken indflydelse det har på dig. Måske vil du hellere læse om, hvordan danske forskere kan hjælpe med at bekæmpe ISIS. Om hvide mennesker kan være døve, fodbold, medier, Sydamerika eller noget helt andet. Kort sagt, det er kun din fantasi, der sætter grænsen. Hvad vil du gerne blive klogere på? Hvad undrer du dig over? Peblish er skabt til at svare på dine spørgsmål, og det som du undrer dig over.

Bare rolig, du kan selvfølgelig også bruge Peblish, hvis du ikke har en idé til en artikel. I så fald kan du stemme på andres idéer, forkøbe artikler, der endnu ikke er skrevet, og købe færdige artikler.

2. Du lægger ideen op på Peblish.dk

Når har en god idé til en artikel, går du ind på Peblish' forside, hvorfra du kan oprette din idé. Det kan gøres på under 1 minut. Beskriv din idé ganske kort, eksempelvis hvad du ønsker en kommende artikel skal handle om.

3. Du, og andre, stemmer på ideerne på peblish.dk

Når din idé er lagt op på Peblish' hjemmeside, kan du og andre brugere stemme på ideen. Jo flere stemmer, desto større er chancen for, at en journalist ser din idé, og vælger at gå videre med den. Derfor kan du med fordel fortælle venner og familie om din idé, og invitere dem til at stemme på din idé. Du kan selvfølgelig også stemme på andre brugeres ideer, hvis du synes deres ideer lyder spændende.

4. En journalist går videre med din idé

Når journalisten har fået øje på din idé, går han eller hun videre med den og laver et mere detaljeret forslag til artiklen - baseret på din idé. Som en service får du automatisk besked via e-mail, når en journalist går videre med din idé. Journalisten sætter en pris for, hvad den færdige artikel skal koste, f.eks. 3.000 kr. og hvornår den forventes at være færdig, f.eks. efter to uger.

5. Du, og andre læsere betaler journalisten

Når journalisten har fastsat en pris, kan du og andre brugere støtte forslaget og dermed betale for, at journalisten laver artiklen. Det mindste beløb, du kan støtte med, er 10 kr. Du kan betale med forskellige kreditkort eller med MobilePay. Du betaler altså for artiklen, inden den er skrevet. Men bare rolig, det er helt risikofrit for dig: enten får du artiklen, eller også får du pengene tilbage.

6. Journalisten skriver artiklen

Når målet er nået, f.eks. 3.000 kr, så finansieringen til journalistens arbejde på plads. Nu begynder journalisten arbejdet med at lave research, interviews og i sidste ende skrives artiklen.

7. Du modtager artiklen

Når artiklen er færdig får du direkte besked på din e-mail. Du har nu mulighed for at gå ind på Peblish og læse den artikel, som du har været med til at sætte i verden. God fornøjelse


Du opretter dig som bruger via hjemmesidens øverste højre hjørne.


Udvidet guide

1. Hvad er Peblish og hvordan fungerer det?

Peblish er kort fortalt et medie, hvor du bestemmer hvilke artikler, der skal i din avis. Der er intet abonnement, og du betaler kun for de artikler, du selv ønsker at læse.

Det fungerer på nedenstående måde.

1. Du har en god idé til en artikel.

Hvad vil du gerne blive klogere på? Det kan eksempelvis være, at du ønsker du en ordentlig dækning af en politisk sag eller et specifikt område (såsom: hvorfor er der egentlig krise i Venezuela, hvad er EUs rolle i Danmark eller hvordan bekæmper man ISIS i Syrien), som du ønsker at blive klogere på.

2. Du lægger idéen på Peblish.dk.

Det er nemt og tager under 1 minut. Peblish viser dig hvordan, når du gerne vil oprette en idé. Du kan oprette din idé via Peblish' forside.

3. Du og andre læsere stemmer på idéen.

Når din idé ligger på peblish.dk, kan du og andre læsere se din idé og vælge at stemme på den. Det kan eksempelvis være, at det er dine venner, bekendte eller familie, der stemmer på din idé.

4. En journalist går videre med din idé og laver et artikelforslag.

I sidste ende vil en journalist gå videre med idéen og lave et reelt og mere detaljeret artikelforslag baseret på din idé. Du får automatisk besked via e-mail, når en journalist er gået videre med din idé.

Hvornår og om en journalist vælger at gå videre med din idé afhænger af flere forskellige ting - blandt andet, hvor mange stemmer din idé har fået. Så invitér gerne dine kontakter til at stemme på din idé. Det er første skridt til, at din idé får opmærksomhed og bliver til artikel.

5. Du og andre læsere betaler journalisten.

Når journalisten har lavet artikelforslaget - på baggrund af din idé - og forslaget ligger klart på www.Peblish.dk, har du og andre læsere mulighed for at betale journalisten. Du betaler med andre ord journalisten, inden artiklen skrives. Du skal betale med minimum 10 kr.

6. Tilstrækkelig med penge til journalistens arbejde samles.

Når du og tilstrækkelig mange andre læsere har betalt til artikelforslaget, og det økonomiske mål, der er sat for artiklen, er nået, så er betalingen til journalistens arbejde (research, interviews osv.) på plads.

7. Journalisten skriver artiklen.

Når betalingen til journalisten er på plads, så skriver journalisten artiklen.

8. Du modtager artiklen på din email.

Når journalisten har skrevet artiklen, så får du - og de andre læsere, der har betalt til artiklen - automatisk artiklen via email.

Hvis det økonomiske mål, mod forventning, ikke nås, så får du - og de andre læsere, der har betalt til artiklen - automatisk pengene tilbage. Det er altså helt risikofrit at være med. Enten får du den ønskede artikel eller også får du pengene tilbage.

9. Du kan nu læse den artikel, som du selv har været med til at sætte i verden. God fornøjelse.

Husk: Du kan sagtens bruge Peblish, selvom du ikke har en idé. Som læser kan du altid gå direkte til de aktuelle artikelforslag, som du kan betale til og være med til at udgive.


2. Hvad vil Peblish?

Peblish ønsker at:

 1. Give folket en stemme. Det er dig og de andre læsere, der bestemmer, hvilken artikel der skal i avisen.
 2. Skabe gennemsigtighed, hvor man som læser tydeligt kan se, hvem afsenderne på artiklerne er.
 3. Skabe et 100 % uafhængigt medie. På Peblish er der ingen forstyrrende annoncer eller reklamer - ej heller investorer med økonomiske særinteresser at tage hensyn til.
 4. Give journalister 100 % frie, kreative rammer til at gøre det, de er bedst til, hvor de kan fortælle den gode historie på deres egen måde - uden redaktionel indblanding.
 5. Give plads til "emner uden for det normale", der ofte udelades i de traditionelle medier.
 6. Skabe et medie, hvor priserne for en artikel er så lave, at det er muligt for alle - i alle samfundslag - at modtage kvalitetsjournalistik.
 7. Skabe rammerne for kvalitet. Peblish ønsker, at du skal få du en artikel af høj kvalitet ved at betale journalisten rimeligt. Du kan i princippet være med fra blot 10 kr.
 8. Støtte den undersøgende journalistik, der er afgørende for et sundt demokrati.


3. Hvad får jeg ud af at være læser på Peblish?

Der er mange fordele ved at være læser på Peblish. Nedenfor kan du se et par af dem:

 1. Det er 100 % gratis at oprette sig som læser på Peblish.
 2. Dine idéer kan blive til virkelige historier.
 3. Du får direkte indflydelse på, hvad der udgives.
 4. Du får mulighed for at udvide din horisont og blive klogere, med knivskarp kvalitetsjournalistik, på emner, der normalt ikke formidles. Måske er du interesseret i et bestemt emne, som du mener er underbelyst i de danske medier. Peblish giver plads til alle vigtige historier - og du bestemmer, hvad der er vigtigt.
 5. Du betaler ikke for en hel avis eller et helt abonnement. Du betaler kun for den enkelte artikel. Desuden bestemmer du selv, hvor mange penge du giver, når du betaler til den enkelte artikel. Minimum er blot 10 kr.
 6. Det er helt risikofrit at være med. Hvis der ikke er nok andre læsere, der betaler til den artikel, du som læser har betalt til - og artikelforslaget dermed ikke når sit mål - så får du og alle andre læsere automatisk pengene tilbage. Enten får du den artikel, du er interesseret i eller også pengene tilbage.
 7. Peblish er kvalitet. Peblish screener alle journalister, inden de starter på Peblish. Journalisterne er dygtige og mange skriver i forvejen for etablerede aviser som Politiken, Berlingske Tidende, Information, Weekendavisen og Børsen.
 8. Ønsker du et medie, der går højt op i at være troværdigt, transparent, uafhængigt, nuanceret, innovativt og inddragende - så er Peblish lige noget for dig.
 9. Du støtter en platform, der arbejder for, at journalister får rimelige priser for deres arbejde, hvilket i sig selv er med til højne kvaliteten af den artikel, som du i sidste ende modtager.


4. Hvad koster det at være læser hos Peblish?

 1. Det er 100 % gratis at oprette sig som læser hos Peblish.
 2. Du betaler kun for de artikler, du er interesseret i.
 3. Du bestemmer selv, hvor mange penge du giver, når du betaler til en artikel. Minimum indskud er blot 10 kr.


5. Hvordan opretter jeg mig som læser?

Det er nemt og gratis at oprette sig som læser på Peblish. Følg blot nedenstående punkter.

1) Find muligheden for at oprette dig som bruger i øverste højre hjørne af hjemmesiden, www.peblish.dk.

2) Udfyld de fire felter i venstre side af skærmen.

 • E-mail: Vi beder dig om din email, fordi vi sender de artikler, som du betaler til på www.Peblish.dk, direkte til din email. Peblish går højt op i at være reklamefrie, og vi vil altså ikke bruge din email til at sende dig spam eller lignende. Din email bruges med andre ord udelukkende til at give dig en god service.
 • Navn: Her kan du skrive dit rigtige navn eller et opfundet brugernavn.
 • Kodeord:
 • Gentag kodeord:

3) Når du har udfyldt felterne, så klik på knappen "Tilmeld".

4) Peblish sender dig nu automatisk en besked til din e-mail, som du skal bekræfte. Gå ind på din e-mail, find beskeden fra Peblish og klik på det tilsendte link for at aktivere din konto. Tjek dit spamfilter, hvis ikke du modtager e-mailen fra os.

5) Din konto er nu aktiveret, og du kan logge ind og bruge Peblish.


6. Hvad kan jeg gøre for, at min idé bliver til en artikel?

Hvis du har en god idé til en artikel, kan du lægge idéen på Peblish' hjemmeside.

Herunder følger fire forslag til, hvad du kan gøre for, at din idé bliver til en artikel.

1. Gør opmærksom på din gode idé, så en journalist nemmere får øje på det.

For at idéen bliver til en artikel, er det vigtigt, at idéen får stemmer. Det betyder nemlig, at idéen er væsentlig for andre end dig selv. Med mange stemmer kan journalister dermed se, at idéen vil blive til en artikel, der har mulighed for at opnå tilstrækkelig med støtte - og værd at formidle. Hvis din idé ikke får mange stemmer, er det dog ikke ensbetydende med, at den ikke kan blive til en artikel. Med flere stemmer er der blot større chance for, at en journalist får øje på idéen og den bliver til en færdig artikel.

Som læser er du derfor meget velkommen til at dele og fortælle andre om din idé. Gerne til dine venner, bekendte, kollegaer, familie osv. Det kan eksempelvis gøres ved at trykke på ét af ikonerne, nemlig ikon af e-mail, Facebook og Twitter, under din idé.

2. Når journalistens forslag - baseret på din idé - er online, så betal til forslaget og del det med andre.

 1. Når en journalist vælger at gå videre med din idé og laver et reelt forslag, så betal gerne til forslaget med det samme. Du får automatisk besked fra Peblish via e-mail, når en journalist har lavet et forslag baseret på din idé.
 2. Du kan også opfordre venner, bekendte og familie til at betale til forslaget. Hvis der er mange personer, der betaler til forslaget, er der større chance for, at forslaget når det økonomiske mål - og din idé i sidste ende bliver til artikel.

Du kan blandt andet gøre dette ved at videresende det link, som du modtager på din e-mail, når en journalist har lavet et forslag baseret på din idé.

Du kan også fortælle om artikelforslaget via en email, som du selv skriver, eller i en Facebook-besked eksempelvis:

Hej kære ven, måske er www.Peblish.dk noget for sådan en kvalitetsbevidst læser som dig? Peblish er et medie, hvor du som læser har mulighed for at bestemme, hvilke artikler der skal udgives. Se gerne det forslag, som jeg har betalt til her [INDSÆT DET LINK, DER HENVISER TIL DET ARTIKELFORSLAG, DU HAR BETALT TIL]. Forslaget er oprindeligt baseret på min idé, så jeg håber, du vil støtte det og blive klogere. DBH

3. Du er også velkommen til at gøre opmærksom på forslaget hos foreninger, netværk eller lignende, som vil finde forslaget til en artikel interessant. Måske indgår du selv i nogle relevante grupper eller netværk, der har interesse i lige netop den artikel, som du håber bliver udgivet.

4. Skriv gerne et personligt opslag på de platforme, du normalt selv bruger (fx. Facebook, Twitter, Linkedin og Instagram). Husk at indsætte linket til det forslag, du er interesseret i.


7. Jeg har ikke en idé til en artikel. Kan jeg bruge Peblish alligevel

Ja. Hvis du ikke har en god idé til en artikel, så er det helt fint. I så fald kan du stemme på idéer fra andre læsere. Måske er der en idé fra en ven, bekendt eller familiemedlem, du finder interessant og vil stemme på.

Du kan også gå direkte til de aktuelle artikelforslag, som du kan betale til og være med til at udgive.


8. Hvordan betaler jeg til et forslag til en artikel?

Betaling på Peblish fungerer nemt ligesom på mange andre hjemmesider. Herunder følger en beskrivelse.

1. Log ind på www.Peblish.dk med din email og kodeord.

2. Vælg et forslag til en artikel, som du gerne vil betale til.

3. Klik på den grønne "STØT"-knap ud for artikelforslaget.

4. Et billede med forskellige beløb vil nu være synligt på din skærm.

5. Vælg ét af de forvalgte beløb (fra 10 kr. til 100 kr.) eller skriv et andet beløb i det tomme felt nedenunder. Du skal minimum betale 10 kr. Der er pt. intet max. beløb.

6. Acceptér handelsbetingelser og klik på den grønne knap.

7. Vælg nu, hvordan du vil betale, fx. med VISA-kort eller MobilePay.

8. Indtast dine kortoplysninger.

9. Klik på "Gennemfør betaling"-knappen.

10. Tillykke. Du vil modtage en e-mail, om at du har betalt til forslaget til en artikel. Du kan nu med fordel dele forslaget med andre.

Hvis dine venner, bekendte og familiemedlemmer også finder forslaget interessant og betaler til det, er der større chance for, at forslaget når det økonomiske mål, og at du dermed får artiklen i sidste ende.


9. Hvad sker der, når det forslag, jeg har betalt til, når sit mål?

Når det økonomiske mål for et artikelforslag er nået, går journalisten i gang med sit arbejde eksempelvis research og interviews - og skriver selve artiklen. Du kan forvente, at journalisten vil overholde det, der er blevet lovet i selve forslaget, som du har betalt til. Når artiklen er helt klar, modtager du automatisk artiklen på din e-mail.


10. Er der andet, der er værd at vide?

1. Hvem er Peblish?

Kasper Gade og Joel Boukris er stifterne bag Peblish. Joel er uddannet psykolog og Kasper uddannet biolog. Teamet bag Peblish vokser hele tiden. Peblish holder til på Elmegade på Nørrebro.

2. Hvad betyder Peblish?

Navnet Peblish er en sammentrækning af de engelske ord "people" og "publish". People betyder "folk" og publish betyder "udgive". Det er altså folket, people, der bestemmer, hvad der skal udgives og i avisen, publish.

3. Hvorfor er Peblish en god idé?

Peblish er et medie, der vil prøve en ny vej. Hvor læserne skal bestemme journalistik på demokratisk vis, og hvor der ikke er en redaktion eller øverste ledelse, der er portvagt for forslag og nye idéer. Hvor det er tydeligt, hvem afsenderne er på artiklerne, og hvor der ikke er annoncer eller forstyrrende reklamer. På Peblish betaler læserne ikke for en hel avis, eller et helt abonnement. Der betales kun for den enkelte artikel - og det er gratis at oprette sig som læser. Peblish arbejder også for, at journalisterne får en rimelig pris for deres arbejde og får frie rammer til at gøre det, de er bedst til. Det er med til at styrke kvaliteten af den artikel, du læser.

Peblish anerkender vigtigheden af medierne som den fjerde statsmagt, og der er den undersøgende journalistik afgørende for et sundt demokrati. Vi har derfor også forpligtet os til at bruge en andel af virksomhedens overskud til den undersøgende journalistik.

4. Min idé til en kommende artikel er lidt "udenfor det normale". Er der stadig mulighed for, at idéen kan blive til en artikel?

Ja. Peblish ønsker at give plads til idéer "udenfor det normale". Vi ser det som en styrke, at du og andre læsere får mulighed for blive klogere på emner, der normalt ikke formidles. Og der vil helt sikkert være en gruppe af mennesker, der vil være interesserede i din idé.

Når du opretter en idé på www.peblish.dk, så husk gerne efterfølgende at gøre opmærksom på idéen - fx. hos dine venner, familie og bekendte.

5. Kan jeg stemme på flere idéer ad gangen?

Ja. Du er velkommen til at stemme på flere idéer ad gangen.

6. Er jeg sikker på at få den artikel, som jeg har betalt til?

Hvis du betaler til et artikelforslag, er du ikke automatisk sikker på, at artiklen i sidste ende bliver skrevet. Det er journalisten selv, der sætter prisen for artiklen - ikke Peblish

Peblish giver journalisten 100 % frie rammer. Journalisten bestemmer blandt andet selv sproglig stil i artikel samt pris og udgivelsesdato for artikel. Det ser vi som en klar styrke. Peblish er ikke en stopklods for forslag og nye initiativer. Peblish arbejder generelt for, at journalister får en rimelig pris for deres arbejde, da det i sig selv er med til at højne kvaliteten af den artikel, du læser.

Journalisten er først forpligtet til at skrive artiklen, når finansieringen fra læserne er på plads. Men alle parter kan hjælpe til. Både journalist, du som læser og Peblish kan hjælpe med at tiltrække opmærksomhed til forslaget, så det kan blive til en færdig artikel.

Det, som du kan gøre, er blandt andet at skrive en besked til venner, bekendte og familie

Hvis de også finder forslaget interessant og betaler til det, er der større chance for, at forslaget når det økonomiske mål. Skulle du have betalt til et artikelforslag, som økonomisk ikke når i mål, så vil du automatisk få dine penge tilbage. Det er altså helt risikofrit at være med. Enten får du den artikel, du er interesseret i, eller også får du pengene tilbage.

7. Får jeg direkte besked, når et artikelforslag, som jeg har betalt til, når sit mål?

Ja. Peblish sender dig en e-mail, både hvis forslaget når målet, og hvis det ikke når målet.

8. Kan jeg betale til forskellige forslag på samme tid?

Ja. Du kan betale til så mange forslag, som du ønsker.

9. Kan jeg betale til det samme forslag mere end én gang?

Ja. Du er velkommen til at betale til det samme forslag mere end én gang.

10. Hvorfor varierer priserne på de forskellige artikelforslag (fx. henholdsvis 1.500 kr. og 3.000 kr.)?

Det er journalisten selv, der sætter prisen på en artikel. Du kan se prisen i højre side af forslaget. Journalisten vurderer ud fra artiklens omfang, research, interviews osv., hvor mange ressourcer, han eller hun skal bruge til at skrive artiklen. Derfor kan kravene til finansiering være forskellige. Det kan eksempelvis være, at én journalist vurderer, at der er brug for meget dybdegående research og mange interviews til at lave en artikel. I så fald vil det økonomiske mål typisk være sat højere end ved andre artikelforslag.

11. Hvordan kan det være, at man kan betale til et forslag med flere forskellige beløb (fx. 10 kr. og 100 kr.)?

På Peblish har vi valgt at gøre beløbet for betalingen til et artikelforslag valgfrit. Nogle læsere vælger at betale med 10 kr., andre med 20 kr., 100 kr. eller mere. Peblish ønsker ikke, at der skal være nogen grænse for, hvor meget man kan betale et forslag med. Nogle læsere kan eksempelvis føle, at et artikelforslag er så vigtigt og interessant, at de gerne betaler med et højere beløb, fx. 200 kr. Samtidig ønsker Peblish, at det skal være muligt for alle danskere - uanset samfundslag - at læse artikler af høj kvalitet. Det kan i princippet lade sig gøre for blot 10 kr.

12. Hvem er ansvarlig for, at et artikelforslag når det økonomiske mål?

Journalisten er først forpligtet til at skrive artiklen, når finansieringen fra læserne er på plads. Men alle parter kan hjælpe til. Både journalist, du som læser og Peblish kan hjælpe med at tiltrække opmærksomhed til forslaget, så det kan blive til en færdig artikel.

Det, som du kan gøre, er blandt andet at skrive en besked til venner, bekendte og familie.

Hvis de også finder forslaget interessant og betaler til det, er der større chance for, at forslaget når det økonomiske mål. Skulle du have betalt til et artikelforslag, som økonomisk ikke når i mål, så vil du automatisk få dine penge tilbage. Det er altså helt risikofrit at være med. Enten får du den artikel, du er interesseret i, eller også får du pengene tilbage.

13. Det økonomiske mål for det forslag, som jeg er interesseret i, blev ikke nået. Hvad gør jeg nu?

Skulle du have betalt til et artikelforslag, som økonomisk ikke når i mål, så vil du automatisk få dine penge tilbage. Det er altså helt risikofrit at være med. Enten får du den artikel, du er interesseret i, eller også får du pengene tilbage.

At et forslag ikke opnår tilstrækkelig med betaling er en del af Peblish som et demokratisk medie. Folket bestemmer - også nogle gange, at et forslag ikke skal blive til en artikel.

Men fortvivl ej. Der er massevis af spændende forslag, der venter på dine nysgerrige øjne.

14. Hvorfor er finansieringen til en artikel "alt eller intet"?

På Peblish skal det fulde økonomiske mål nås, før journalisten kan skrive artiklen og du får artiklen.

Det sker blandt andet af disse grunde:

 • Det er mindre risiko for alle. Hvis journalisten har brug for 3.000 kr. til at lave artiklen, så kan det virke utroværdigt at fortsætte, lave research og skrive artiklen, hvis eksempelvis kun 1.000 kr. er indsamlet. Med utilstrækkelig funding må det formodes, at det ikke kan lade sig gøre at overholde det, du er blevet lovet i selve forslaget, fx. grundig research og gode interviews.
 • Det motiverer. Hvis du ser, at du kun får artiklen, hvis du betaler nok - og får andre med på vognen - så er det i sig selv motiverende. Du skal gerne tænke: "Den her artikel er så interessant og vigtig, at jeg selv gerne vil betale til den og samtidig sprede budskabet til andre læsere." Det samme gælder i øvrigt for journalisten, der også gerne skulle finde artikelforslaget så vigtigt, at vedkommende spreder budskabet.

15. Hvornår får jeg artiklen, som jeg har betalt til?

Du kan se artiklens udgivelsesdato til højre for hvert artikelforslag. Det er den dag, du modtager et link til artiklen fra Peblish via e-mail.

16. Hvem er ansvarlig for, at du som læser får den artikel, som forslaget lovede?

Det er op til journalisten at levere det, du er blevet lovet, da du betalte til forslaget. Peblish har ikke en fagredaktion. Kun en sproglig redaktion. Vores redaktion vil kun læse journalistens arbejde igennem for eventuelle åbenlyse fejl eller mangler. Dette betragter vi som en styrke, at journalisten får frie rammer. Vi har ikke en redaktion eller topledelse, der er stopklods for bestemte artikelforslag, og om det skal godkendes eller ej.

17. Hvordan ved jeg, at jeg får en god og gennemarbejdet artikel?

Peblish screener alle journalister, inden de starter på Peblish. Journalisterne er dygtige og mange skriver i forvejen for etablerede aviser som Politiken, Berlingske Tidende, Information, Weekendavisen og Børsen.

Desuden kan du som læser ved hver artikel give din personlige vurdering af artiklen - en form for ratingsystem - som også er med til at huske journalisterne på, at kvalitet på Peblish er vigtigt. Journalisterne er samtidig selv opmærksomme på den lidt anderledes forretningsmodel som Peblish er: For journalisterne handler det om at levere så god en artikel som muligt. Hvis journalisten leverer en god og gennemarbejdet artikel til dig i første omgang, vil du også være tilbøjelig til at betale til journalistens næste forslag.

Du er altid velkommen til at kontakte Peblish, hvis du skulle få brug for det. Vi eksisterer for dig.

18. Hvordan er Peblish finansieret?

Peblish finansieres via de indskud, der kommer fra læserne til artikler. Den største andel går til journalisterne, så de kan skrive nogle gode artikler, mens en mindre andel går til udvikling og administration af Peblish.

19. Kan jeg være anonym på Peblish?

Når du opretter en idé på Peblish kan du vælge om du vil være anonym. Dog kan vi, Peblish, altid se dine data. Du kan frit vælge dit brugernavn (fx. Demokrati4ever eller FolketsStemme27) - så dit rigtige navn eksempelvis ikke er synligt.

20. Er min betaling til et artikelforslag anonym?

Det er kun medarbejdere på Peblish, der kan se, hvilken bruger, der har betalt og størrelsen på betalingen.

21. Hvorfor skal jeg afgive min e-mail, når jeg opretter mig?

Vi beder dig om din email, fordi vi sender de artikler, som du betaler til på www.Peblish.dk, direkte til din email. Peblish går højt op i at være reklamefri og vil altså ikke bruge din email til at sende dig spam eller lignende. Din email bruges med andre ord udelukkende til at give dig en god service.

22. Hvor kan jeg se et overblik over de artikler, jeg har betalt til.

Når du logger ind på din profil, kan du blandt andet se de artikler, du har betalt til.

23. Hvad er min profilside og hvad vises på den?

Når du opretter en konto på Peblish, får du automatisk din egen side. Når du logger ind på din profil, kan du blandt andet se:

 • Dit brugernavn.
 • Din e-mail.
 • De artikler, du har betalt til.
 • Gemte artikler.

25. På hvilke sociale medier kan jeg følge Peblish?

Du er mere end velkommen til at følge Peblish på:

Facebook, Twitter, Linkedin, YouTube og Instagram

Vi glæder os til at se dig derinde!

12. Hvad gør jeg, hvis jeg stadig er i tvivl om noget?

Peblish eksisterer for dig. Du er altid velkommen til at kontakte os. Skriv gerne en e-mail på kontakt@peblish.dk, så kan vi hurtigt hjælpe dig.Du opretter dig som bruger via hjemmesidens øverste højre hjørne.