Amager Fælleds pris

Journalist Anders Lundt Hansen

Udgivet den 07-02-2017

Main page thumb lille amager f lled
Amager Fælled

En artikel om, hvad det vil koste at redde naturen på Amager Fælled fra at blive til lejligheder.

Økonomi og natur støder sammen på Amager Fælled, hvor Københavns eneste stykke originale natur har fået et prisskilt om halsen. Lokale beboere protesterer, og hvorfor siger politikere, at salget er nødvendigt, når prisen kun er en dråbe i det hav af gæld, som Ørestaden svømmer rundt i? Kigger man nøje efter i de svært gennemskuelige regnskaber, kan der vise sig en løsning. Midlerne til at redde fælleden kan ligge gemt i tallene, men er der politisk vilje til at bruge dem?

Thumb dsc 6123  peblish2

Professionel skribent og foredragsholder. Uddannet historiker, med særlig interesse for sagn, legender og middelalderen. Se mere på www.LegendernesDanmark.dk


Emner Hovedsaglig historie, kultur og videnskab, men ellers alt hvad jeg snubler over af tankevækkende historier, fra superhelte til naturforskning.

Peblish artikler 3

Rating

Regnskaberne for selskabet By & Havn, som står for Ørestaden, er offentligt tilgængelige. Hvis man kaster et blik på dem, finder man dog hurtigt ud af, at de kræver en del regnskabsteknisk kundskab at komme til bunds i dem (Igen, kig endelig selv efter: http://www.byoghavn.dk/ombyoghavn/okonomi.aspx). Samtidig er de så overordnede - det er hundredvis af millioner, der flyver fra den ene regnskabspost til den næste - at det er svært at finde ned til detaljerne. Analyser af regnskaberne er derfor tidskrævende og komplicerede. Jeg har allerede researchet en del, og kan derfor skrive artiklen forholdsvis hurtigt. Ud over analyserne skal jeg også lave 3-4 interviews, dels med repræsentanter for By & Havn, der kan forklare deres økonomiske dispositioner, dels med en eller flere af de politikere, som har det demokratiske ansvar for sagen. Det skal helst være en fra By & Havns bestyrelse, eller en som sidder i Københavns Kommunes økonomiudvalg. Endelig skal jeg have en kommentar fra Amager Fælleds Venner, eller en anden organisation, som arbejder for at bevare Fælleden. Artiklen bliver på ca. 10.000 anslag. Det svarer til 3-4 A4sider, eller et helt opslag i en avis.