Folkelig fodbold

Journalist Christian Lund Ewald

Lagt på siden den 19-10-2016

Enorme summer (spildes?) og korruption - både blandt trænere, spillere og forbund. Fodboldens verden er på vej til at blive ukendelig, som et sted hvor moral og forbilleder hersker. Hvordan kan fodbold blive en mere hæderlig sport? Kan der arbejdes med lønloft til spillerne, f.eks. som i NBA, i USA?

Main page thumb child 613199 1280

Denne artikel er inspireret af idéen Folkelig fodbold .

Fodboldverdenen er efterhånden blevet overtaget af folk, som spiller med de økonomiske muskler, og glemmer folkeligheden i sporten.

Dette er en udvikling, som har været undervejs i mange år, men som også har ødelagt en del af følelsen ved det smukke spil. Spørgsmålet er blot, om udviklingen kan/skal stoppes? Og i så fald hvordan?

Jeg taler med fagfolk indenfor fodboldverdenen og forsøger at lave en gennemgående analyse af, hvordan fodbolden kan blive en mere hæderlig sport, hvor penge ikke styrer det hele, og hvor folkeligheden kan komme i højsædet igen.

Lønloft? Billigere TV-rettigheder? Mindre merchandise? Vi forsøger at finde svaret.


Hvorfor er din artikel særligt interessant?

Fordi det efterhånden er et stort problem, at verdens mest populære sport har store problemer med at bevare kontakten til den normale mand på gaden.

Hvorfor skal man støtte din artikel?

Fordi den vil indeholde udtalelser og dybdegående analyse, som ikke findes andetsteds.

Thumb 10399186 10153495632431989 1934982633083858549 n

Sportsnørd der skriver om fodbold, fankultur, og elsker skæve vinkler. Derudover er jeg stor modstander af sensationsjournalistik, og vil egentlig bare gerne fortælle gode historier.

Emner Sport

Peblish artikler 0

Rating

Er allerede igang.

Andre artikelforslag, der kan interessere dig

Main page thumb rsz img 0587

Tilbage til Mafalala

Oscar Rothstein

Tilbage til Mafalala. I 2014 arbejdede og boede jeg fire måneder i Mozambiques hovedstad. Her trak jeg læsset på et fodboldprojekt i ...

Icon share Gratis
100%
Main page thumb new fun boatsre

Sejlsport 2020 - Hvordan skal det gå?

Øyvind Bordal

Hyppige konkurser i bådbranchen. Faldende medlemstal og stigende gennemsnitsalder i sejlklubberne. Hvad er årsagerne? Og hvad skal de...

Icon share Gratis
100%
Main page thumb pexels photo

Er det farligt at gå til Superligafodbold?

Rasmus Mikkelsen

Tidligere hooligan, og kriminel, føler ikke, det er sikkert, at tage sine børn med på stadion for at se fodbold. Hvordan står det ege...

Icon share Gratis
100%